Blogg

Vilket är det bästa femstjärniga hotellet i Prag?

När man kommer till städer i Östeuropa en sak som kan avnjutas är femstjärniga hotell med riktigt fina och låga priser. Så när du kommer till Prag, varför inte bo på ett trevligt femstjärnigt hotell? Men vilket är det bästa av alla femstjärniga hotell i Prag?

Vi har skrivit en hel del artiklar om de bästa femstjärniga hotellen i städer runt om i Europa, men det är ingen hemlighet att Prag är en av de svåraste städerna att skriva om. Prag har helt enkelt till många fantastiska hotell med fem starter, någonstans mellan 30-40 hotell. Och för att göra allt ännu svårare är de flesta av dessa hotell verkligen fantastiska, med användarrecensioner på olika reseportaler med poäng mellan 90-100%. Vi kommer dock fortfarande att försöka komma med lite visdom i ämnet, så att du kan tillbringa dina nätter i vad vi tror är de bästa femstjärniga hotellen i Prag!

Bästa femstjärniga hotellet i Prag!

Om du vill bo i ett något otraditionellt femstjärnigt hotell, i en gammal och historisk byggnad, inte långt från Prags slott, Vitus-katedralen och andra kända Prag-attraktioner, kan du överväga Alchymist Prags slottsviter. Ta bara en titt på bilden, som berättar själva historien. Detta hotell har gratis trådlöst internet, ett vackert läge och en fantastisk atmosfär.

Alchymist Prags slottssviter
Alchymist Prags slottssviter

Om du vill ha ett mer traditionellt femstjärnigt hotell med ett utmärkt läge, nära Gamla stans torg i Prag, gå till Ventana Hotel istället. Den har en utsökt frukost som väntar på sina gäster, och om du tar med din bärbara dator eller surfplatta har de gratis trådlöst internet tillgängligt. De saknar dock några av de traditionella femstjärniga hotelltjänsterna, såsom SPA-områden och behandlingar.

Ventana Hotell Prag
Ventana Hotell Prag

Baserat på dess belägna Ventana Hotel Prague är den som ska bokas. Men om du vill ha lyxiga surroudings i kombination med ett SPA-center inuti huset, och om möjligt beläget i källare som går tillbaka till 11-talet, vill du boka ett rum i Alchymist Grand Hotel and Spa. Hotellet har ett vackert utseende, både på insidan och utsidan, och det ligger bara fem minuters promenad från Karlsbron, den mest kända av alla attraktioner i Prag.

Alchymist Grand Hotel och Spa
Alchymist Grand Hotel och Spa

Slutsats om femstjärniga hotell i Prag

Vi har nu listat tre hotell, alla fantastiska femstjärniga hotell i Prag. Boka ett rum på något av dessa hotell, och du kommer att bli nöjd som en galning. Baserat på vad som är viktigt för dig, välj ditt hotell. I SPA är viktigt, välj Alchymist Grand Hotel and Spa, om läget är avgörande, gå sedan till Ventana Hotel istället. Om du vill ha rum med mycket utrymme och riktigt gammaldags utseende, välj Alchymist Prags slottsviter. Om du vill spara lite pengar, kolla in priserna för dina resdatum för alla tre hotellen och boka ett rum i det billigaste tillgängliga.

Ska du till Krakow också? Ta reda på vilket som är det bästa femstjärniga hotellet i Krakow!

Hotell nära CEZ Arena i Ostrava

Jag ska till CEZ Arena för att titta på hockeymatcher 2015. Jag letar efter ett hotell väldigt nära arenan. Kan du snälla hjälpa mig?

Tack för att du frågar. Som du kanske vet är CEZ Arena den fjärde största hockeyarenan i Tjeckien. Den har en kapacitet för mer än 10 000 åskådare, och den byggdes ursprungligen redan 1989. Det är hemmaplan för HC Vitkovice idag.

Hotell nära CEZ Arena i Ostrava

Om du vill bo på ett hotell nära CEZ Arena i Ostrava, så finns det ett par hotell som finns på mindre än 1 km avstånd från arenan. Den närmaste platsen att rymma nära platsen är Hostel River, men det är värt att märka att detta bara är ett hotell, och kvaliteten och komforten kommer därefter.

Det näst närmaste hotellet ligger 600 meter från CEZ Arena och namnet är Hotel Morrison. Detta är ett trestjärnigt hotell, säkert inte bland de bästa, men om du inte behöver det bästa kan det fortfarande vara mer än tillräckligt bra.

Pension Antica
Pension Antica

Sedan kommer ytterligare två hotell bara 100-200 meter längre bort än Hotel Morrison. Dessa är båda bättre, de har bättre betyg och nöjdare besökare, och det är Pension Antica och Hotel Victoria.

Vi hoppas att den här listan med fyra hotell och pensioner har hjälpt dig. Om du vill bo på hotellet som sägs vara det bästa och med de mest nöjda gästerna i Ostrava, bör du boka ett rum i Mercure Ostrava Centrum, som är ett mycket centralt hotell, men lite avstånd från CEZ Arena, men med en taxi som enkelt kan göras på inte så många minuter.

Hotell nära O2 Arena i Prag

O2 Arena är den största och mest populära konsertlokalen i hela Tjeckien. Den har plats för mer än 17 000 åskådare, och vill du veta mer om O2 Arena, adress, kommande evenemang och så vidare kan du läsa mer om O2 Arena här.

Om du kommer till Prag för en konsert, sportevenemang eller något annat som händer i O2 Arena och vill bo så nära arenan som möjligt, är den här artikeln för dig, för här kommer vi att berätta vilka hotell och lägenheter som ligger inom gångavstånd från arenan.

Bästa hotellet nära O2 Arena

Om du vill bo på hotellet som är bäst nära O2 Arena, då är det bättre att du går för och reserverar ett rum i Hotel Carol, ett trestjärnigt hotell. På grund av dess ligger nära O2 Arena, är det ganska långt bort från stadens centrum, men med tunnelbanan som ligger bara några hundra meter bort, kan du enkelt komma till centrum av Prag härifrån.

Ofta när du kommer till en ny stad för en konsert kommer du tillsammans med en grupp vänner eller kollegor, och då kan en lägenhet vara mycket användbar. Om det är du, så finns det en del mycket fina lyxlägenheter som ligger precis intill O2 Arena i Prag också. Dessa har massor av utrymme, fina möbler och kommer man med många människor är det mycket billigare än att bo på hotell. Läs mer om Lyxlägenheterna genom att klicka på länken.

Lyxiga lägenheter nära O2 Arena
Lyxiga lägenheter nära O2 Arena

Ett tredje alternativ om du vill bo i ett trestjärnigt hotell är Hotel Inturprag. Detta hotell ligger bara 300 meter från O2 Arena, och det är ett familjeägt hotell. Ett trevligt alternativ om du vill leva med några stjärnor, utan för mycket lyx.

Om du inte riktigt bryr dig om platsen, men allt du vill ha är lyx, kan du läsa om de bästa femstjärniga hotellen i Prag i den här artikeln.

Tokio Hotel Prag 2010

Tokio Hotel Prag
Tokio Hotel Prague

Detta kommer att bli en av årets stora händelser i Prag. Tokio Hotel kommer att uppträda på Tesla Arena och det kommer att bli en bländande och fantastisk upplevelse. Tokio Hotel har miljontals fans runt om i världen, och många av dem kommer att vilja vara där när de uppträder i Prag, så ta tag i din biljett i god tid före Tokio Hotel-konserten i Prag.

Tokio Hotel Prag
Tesla Arena
15 mars, 20.00

Biljetter: WorldTicketShop

Kommer du till Prag till jul i år?

Det är häftigt att äntligen kunna resa fritt igen. Det finns inget behov av masker och livet är tillbaka till det normala. Som ett resultat förväntar vi oss att hundratusentals människor kommer till Prag för julmarknaderna igen 2022. Kommer du att bli en av dem?

Jul i Prag
En bild från den fantastiska julmarknaden på Gamla stans torg i Prag. Källa: Pixabay

I år öppnar julmarknaderna den 26 november och de håller öppet till den 6 januari. Dagen då julmarknaderna stänger är densamma varje år, men det är alltid lite spännande att se vilket datum de kommer att öppna.

Men du behöver inte vänta och titta runt längre, för de öppnar den 26 november.

Du bör dock vara medveten om att det kommer att vara mycket trångt när de öppnar. Men det är en del av magin och det som ger julstämningen till oss alla.

Vill du veta mer om julmarknaderna i Prag?

Du hittar all information du behöver om julmarknaderna i Prag här.

Kan jag titta på Formel 1 i Tjeckien?

Är något sådant som en Tjeckisk Grand Prix? Kan jag titta på en Formel 1-tävling i Tjeckien?

Många av länderna nära Tjeckien arrangerar Formel 1-tävlingar. I Tyskland har de en lång historia av att arrangera Formel 1-lopp. I Österrike arrangerar de fortfarande Österrikes stora Prix på Red Bull Ring. I Ungern arrangeras Ungerns Grand Prix, och Rysslands Grand Prix arrangeras i Sotji.

Formula 1 in the Czech Republic

Formel 1 i Tjeckien 2020

Det finns inga Formel 1-tävlingar arrangerade i Tjeckien. Om du är en Formel 1 entusiast, måste du resa till Ungern eller till Österrike istället för att titta på en Formel 1 ras där. Det är också möjligt att titta på alla Formel 1-tävlingar och andra sportevenemang online, men det kan aldrig jämföras med att faktiskt titta på Formel 1-tävlingarna på Formel 1-spåret.

Men det fanns en tid då de arrangerade Formel 1 tävlingar i Tjeckien!

Tjeckoslovakiska Grand Prix

Mellan 1930 och 1988 anordnades flera Formel 1-tävlingar på Masaryk Circuit, ett spår som ligger i Brno. Namnet ändrades senare till Brno Circuit.

Sedan 1988 har det inte funnits några Formel 1-tävlingar i Tjeckien, och ingenting säger oss att det kommer att bli några tävlingar arrangerade i landet inom en snar framtid.

Men brno Circuit är fortfarande i bruk, och varje år finns det fantastiska sportevenemang som hålls här. Med andra ord kan du inte titta på Formel 1 på banan, men du kan titta på andra händelser.

De viktigaste händelserna på Brno Circuit

Den viktigaste händelsen på Brno Circuit är Motorcykel Grand Prix i Tjeckien. Det har arrangerats där sedan 1950, och det är den mest kända tävlingen i Tjeckien varje år.

Arenan har också använts för FIA World Touring Car Championship, FIA GT1 World Championship, Formel 2 och Superbike World Championship.

Coronavirus i Prag och Tjeckien (Uppdaterad 19 mars.)

Hela världen talar om coronavirus för tillfället. Vi läser om människor som blir smittade, människor dör, och om stora försiktighetsåtgärder som vidtas för att människor att inte bli smittade. Men ska du ställa in din resa till Prag av den anledningen?

Var medveten om att detta inte är hälsoråd. Det handlar helt enkelt om att dela information om situationen i Prag och Tjeckien. Din personliga hälsa är alltid viktigare än en resa till den vackra huvudstaden i Tjeckien. Men ska du ställa in din resa till Prag?

De senaste nyheterna om coronavirus från Prag och Tjeckien!

coronavirus in prague
Coronaviruset i Tjeckien och i Prag

Coronaviruset i Prag och tjeckien

Vad händer i Prag? – Den 19 mars.

Människor får bara vara ute om de besöker familjemedlemmar, gå till jobbet, eller om de besöker en livsmedelsbutik eller ett apotek. Endast personer från Tjeckien får komma in i landet, och människor från Tjeckien får inte lämna landet.

 • 89 nya personer fick diagnosen coronavirus den 16 mars.
 • 67 nya personer fick diagnosen coronavirus den 17 mars.
 • 72 nya personer fick diagnosen coronavirus den 18 mars.

Det totala antalet (officiellt) personer med Covid-19-viruset i Tjeckien är nu 522.

Lever du isolerat i Tjeckien? Eller är du hemma, ledsen att du inte kunde besöka Prag? Kolla den här videon för några förslag på vad du ska titta på Netflix. Vill du hellre läsa en artikel med rekommendationer? På följande webbplats: https://netflix.fromabroad.org/what-to-watch-on-netflix-during-the-coronavirus/

Coronavirus in Prague

Siffrorna blir högre – 16 mars.

 • 25 nya personer fick diagnosen viruset den 13 mars.
 • 48 nya personer fick diagnosen viruset den 14 mars.
 • 109 nya personer fick diagnosen viruset den 15 mars.

Baserat på dessa siffror är det totala antalet personer som smittats av viruset i Tjeckien nu 253. Från och med idag bör människor bara vara utanför när de reser till och från jobbet, när de går till mataffären, eller när de besöker familjen.

Strängare regler – 13 mars.

22 nya fall av coronavirus rapporterades i Tjeckien i går. För att stoppa den från att sprida sig har de utlyst en 30 dagar lång nödsituation. Under denna period kommer restauranger bara att vara öppna mellan 6.00 och 20.00, medan simbassänger, gallerier och bibliotek kommer att vara stängda. Evenemang med mer än 30 personer är förbjudna. Gränserna är stängda, och människor kommer bara att tillåtas att komma in i Tjeckien på 11 olika gränspunkter. Personer från högriskländer (inklusive Tyskland och Österrike) får inte komma in i Tjeckien, och folket i Tjeckien får inte besöka dessa länder.

Coronavirus i Tjeckien – 12 mars.

Alla offentliga evenemang med mer än 100 personer som deltar är förbjudna i Tjeckien. Alla skolor och universitet är stängda, och de överväger att begränsa användningen av kollektivtrafik. Det finns totalt 94 fall smittade viruset i Tjeckien. Det finns fortfarande inga dödsfall orsakade av viruset.

Människor rekommenderas att stanna inomhus och resa så lite som möjligt.

Är du uttråkad inuti? Här hittar du rekommendationer för vad du ska titta på Netflix medan inne på grund av coronavirus.

8 mars.

Antalet smittade av coronavirus i Tjeckien har ökat till 26. Alla med viruset mår bra. De har testat nästan 800 personer för viruset hittills. Alla smittade människor har fått viruset i samband med norra Italien (22) eller i samband med Boston (4).

Från och med måndag kommer de att göra febertester på alla människor som kommer in i landet på mer än 10 olika gränsplatser (mellan Tjeckien och Tyskland och mellan Tjeckien och Österrike).

Coronavirus Prague

5 mars.

Människor är oroliga för att resa, inte bara till Prag, men till andra destinationer också. Vissa människor ställer in sina planerade resor till Prag, inte för att situationen är så dålig i Prag, utan helt enkelt att vidta försiktighetsåtgärder.

Alla aktiviteter i Prag fortsätter som vanligt, människor använder kollektivtrafik, och alla båtar på Floden Vltava reser med normala tidtabeller. Men människor tvätta händerna mer noggrant, inte bara turister, men också lokalbefolkningen.

4 mars.

I helgen hålls en skidskyttetävling i Nove Mesto. Staden ligger 165 km från Prag. Evenemanget kommer att arrangeras utan åskådare, på grund av rädsla för att det kan bidra till att sprida coronavirus.

3 mars.

Antalet smittade personer i Tjeckien av Coronavirus har höjts till fem. Två av de smittade var studenter som reste från Milano till Wien, till Budapest, till Brno, och sedan till Prag, vilket innebär att de kan ha smittat andra på väg till Prag.

2 mars.

Idag fick vi nyheter om de tre första personerna i Tjeckien smittade av coronavirus. Alla hade varit på norra Italiens territorium. Ett universitet i Brno har sagt till alla sina studenter att studera hemifrån och titta på online föreläsningar, och flygningar mellan områden i norra Italien och Tjeckien har ställts in, och det är också så för flygningar mellan södra Korea och Tjeckien.

Det finns fortfarande massor av turister i Prag och de njuta av turistaktiviteter som på en vanlig dag!

1 mars.

Ett par personer som hade varit i Italien fördes till sjukhus på grund av sina symptom. Ingen har dock testats positivt på coronavirustestet ännu. Livet i Prag pågår som vanligt och alla turistprogram finns tillgängliga.

Lägre priser på flygplatstransfer i Prag!

Julen närmar sig, och för att fira julens festligheter och glädje, har vi sänkt priserna på våra flygplatstransporttjänster i Prag.

En flygplatstransfer är ett perfekt sätt att starta din resa till Prag. Det tar dig snabbt och effektivt till ditt hotell, och det hjälper dig att spara tid och komma till ditt hotell så snabbt som möjligt. En del tycker om att titta runt flygplatsen och kolla priser här och där, leta efter möjligheter med kollektivtrafik och sedan dricka ett kaffe innan de beslutar sig för att välja det ena alternativet. Men om du vill komma till ditt hotell så snabbt som möjligt är en förbokad flygplatstransfer en perfekt lösning.

Billig flygplatstransfer i Prag
Bild av Pexels från Pixabay

Priset förändras för flygplatstransfer

Tidigare var priset för en flygplatstransfer för 1-3 personer 873 CZK. Vi har nu ändrat detta pris, vilket gör det 150 CZK billigare, vilket innebär att det slutliga priset nu är 713 CZK (30 USD / 27 Euro / 279 NOK / 298 SEK).

Vårt tidigare pris för en grupp på 4-8 personer var 1088 CZK. Vi har också sänkt detta pris med 150 CZK, vilket gjorde det nya priset för en sådan typ av överföringar 938 CZK (40 USD / 36 Euro / 373 NOK / 391 SEK).

Vi hoppas att du gillar ljudet från dessa prisförändringar när du kommer till Prag. Om du vill läsa mer om vår flygplatsöverföringstjänst, boka eller bara se priserna för ännu större grupper kan du besöka vår flygplatsöverföringssida omedelbart.


Njut av din vistelse i Prag. Glöm inte, vi kan också hjälpa dig med en bokning av en flodkryssning, en ölmiddag eller en guidad rundtur av något slag. Titta runt på www.praginformation.se och låt dig inspirera!

Julmarknaderna i Prag 2019

Daterna för julmarknaderna i Prag 2019 är äntligen här. Planerar du att besöka Prag för de årliga julmarknaderna i 2019? Hitta datum och all annan information du behöver om julmarknaderna här.

Det känns alltid konstigt att börja skriva om julmarknaderna i Prag på mitten av sommaren, men det är när datumen för julmarknaderna släpps, så måste vi lämna vår sommaratmosfär och tänka på kallt väder, varmt vin och julmarknader istället. Så, vad är datumen för julmarknaden i Prag 2019?

Julmarknad i Prag i 2019

Julmarknadsdatum i Prag 2019

 • Julmarknaden på Gamla stans torg
  30 november 2019 – 6 januari 2020
 • Julmarknaden vid Wenceslas torget
  30 november 2019 – 6 januari 2020

Det här är de datum som du måste vara uppmärksam på. Du hittar alla slags datum och information på andra webbplatser, men det är de officiella datumen, så när du bokar din flygbiljett eller bokar ett hotellrum, se till att du spenderar några dagar i Prag under julmarknadens faktiska datum.

Du kan hitta några mindre marknader här och där i Prag, men det är de två största och mest populära marknaderna. Du bör vara medveten om att det kan bli riktigt crowdy på dessa marknader, särskilt på julmarknadens öppningsdag, och även på kvällarna.

Om du vill veta ännu mer om julmarknaden i Prag, kolla följande artikel. Vi rekommenderar också att du kollar vår artikel med praktiska råd till alla som kommer till Prag för julmarknaderna.

Ser du fram emot julmarknaden i Prag? Kommer du för första gången, eller följer du vana att alltid besöka Prag före jul?

Tjeckiska ölfestivalen 2019

Är du förtjust i bra öl? Den årliga ölfestivalen i Prag kommer att vara ännu längre i 2019. Med andra ord kan du smaka på olika tjeckiska öl i 30 dagar i Prag 2019.

Den årliga ölfestivalen öppnar den 16 maj 2019 och kommer att stängas den 15 juni. Normalt varar den bara 17 dagar, men i 2019 kommer den att vara i 30 dagar. Det är bra nyheter för ölälskare som kommer till Prag!

Vill du veta mer om den aktuella festivalen? Kolla vår engelska artikel om ölfestivalen!

ölfestival i Prag i 2019
ölfestival i Prag i 2019

Vad sägs om en ölmiddag i Prag?

Vill du smaka den starkaste öl i Prag? Följ med oss på en ölmiddag i Prag med tre öl och tre rätter med mat!