Home Events Marknader Prags påskmarknader

Prags påskmarknader

Vill du njuta av de vackra påskmarknaderna i Prag? Om du gillar julmarknaderna kommer du säkert att njuta av påskmarknaderna också. Vädret är trevligare, solen kommer förhoppningsvis att skina och du kan njuta av lokala rätter och köpa vackra föremål skapade i Tjeckien.

Den årliga påskmarknaden i Prag ligger vid Gamla stans torg i hjärtat av Prag. Detta är ett torg som är omöjligt att missa, och det är packat med läktare och människor under festivaler och evenemang  som påskmarknaden. Faktum är att det är helt trångt på kvällarna, så du behöver inte oroa dig för att spendera din tid i Prag ensam om du besöker påskmarknaden.

Påskmarknaden i Prag
Barnprogram på påskmarknaden på Fredstorget

På påskmarknaden kan du smaka på alla typer av lokal brygga och lokal mat. Detta är en perfekt plats att lära känna det tjeckiska folkets lokala gastronomi, och även att köpa souvenirer och handgjorda produkter.

Det finns också andra vårmarknader i Prag, förutom den vid Gamla stans torg. Den mest kända ligger vid Wencel-torget, men du kan också hitta marknader på Fredstorget, i slottsområdet och på några andra platser.

Men än en gång – när arrangeras påskmarknaden 2023?

Prags påskmarknadsdatum 2023

Påskmarknaden på Gamla stans torg

  • Påskmarknaden öppnar den 25 mars 2023 – lördag
  • Påskmarknaden stänger den 16 april 2023 – söndag

Påskmarknaden på Vaclavplatsen

  • Påskmarknaden öppnar den 25 mars 2023 – lördag
  • Påskmarknaden stänger den 16 april 2023 – söndag

Dessa är de mest kända och populära påskmarknaderna i Prag som du bör besöka 2023.

Jag antar att du bör beställa din flygbiljett omedelbart. Det är också klokt att planera i förväg och boka din Vltava flodkryssning, en lokal ölmiddag, och flygplatstransfer  Långt fram, bara för att se till att du kommer att kunna njuta av alla program du tänker delta i under din vistelse.

Hur är det med julmarknaderna 2023?

Vi vet inte så mycket om Julmarknader i Prag 2023  ännu, men vår gissning är att de öppnar den 26 november och håller öppet till den 6 januari. Men det här är bara en vild gissning (baserat på vår erfarenhet från de senaste åren), så du bör inte köpa din flygbiljett redan. Eller så kan du köpa din flygbiljett, men om du vill vara 100% säker bör du inte anlända till Prag före den 3 december (då kommer marknaden säkert att vara öppen).

Datum

mar 25 2023 - apr 16 2023

Tid

All Day
Torget i Gamla stan

Platser

Torget i Gamla stan
Vaclavplatsen

Platser 2

Vaclavplatsen
Kategori
Booking.com

Lämna ett svar