Home Events - Prague Guide Marknader Prags påskmarknader 2023

Prags påskmarknader 2023

Vill du njuta av de vackra påskmarknaderna i Prag? Om du gillar julmarknaderna kommer du säkert att njuta av påskmarknaderna också. Vädret är trevligare, solen kommer förhoppningsvis att skina och du kan njuta av lokala rätter och köpa vackra föremål skapade i Tjeckien.

Den årliga påskmarknaden i Prag ligger vid Gamla stans torg i hjärtat av Prag. Detta är ett torg som är omöjligt att missa, och det är packat med läktare och människor under festivaler och evenemang  som påskmarknaden. Faktum är att det är helt trångt på kvällarna, så du behöver inte oroa dig för att spendera din tid i Prag ensam om du besöker påskmarknaden.

Påskmarknaden i Prag
Barnprogram på påskmarknaden på Fredstorget

På påskmarknaden kan du smaka på alla typer av lokal brygga och lokal mat. Detta är en perfekt plats att lära känna det tjeckiska folkets lokala gastronomi, och även att köpa souvenirer och handgjorda produkter. Du hittar produkter som mycket liknar de som säljs på julmarknaderna, men eftersom det är påsk hittar du också mer av den gula färgen och hantverk och smycken med påsktema till salu.

Det finns också andra vårmarknader i Prag, förutom den vid Gamla stans torg. Den mest kända ligger vid Wencel-torget, men du kan också hitta marknader på Peace Square, i slottsområdet och på några andra platser.

Men än en gång – när arrangeras påskmarknaden 2023?

Prags påskmarknadsdatum 2023

Påskmarknaden på Gamla stans torg

  • Påskmarknaden öppnar den 25 mars 2023 – lördag
  • Påskmarknaden stänger den 16 april 2023 – söndag

Påskmarknaden på Vaclavplatsen

  • Påskmarknaden öppnar den 25 mars 2023 – lördag
  • Påskmarknaden stänger den 16 april 2023 – söndag

Dessa är de mest kända och populära påskmarknaderna i Prag som du bör besöka 2023.

Jag antar att du bör beställa din flygbiljett omedelbart. Det är också klokt att planera i förväg och boka din Vltava-flodkryssning, en lokal ölmiddag och flygplatstransfer i god tid, bara för att se till att du kommer att kunna njuta av alla program du tänker delta i under din vistelse.

Påskmarknaden Prag

Vad ska man äta på påskmarknaderna i Prag?

Återigen kan du köpa mat och dryck på påskmarknaderna i Prag. Faktum är att många tycker att matboderna är mycket mer intressanta än de andra ställena. Men vad behöver du smaka när du besöker dessa marknader?

Tjeckien är känt för sina korvar. Dessa kanske inte är hälsosamma, men de är otroligt goda. De serveras normalt med bröd. Ibland är korven täckt med alla slags sallader, medan andra bara serverar dem med en bit bröd och antingen senap eller ketchup.

Prag är känt för sin skinka, den så kallade ražská šunka. De förbereder dessa i stora bitar skinka och du betalar för vikten av kött som du köper. Med andra ord ber du inte om en bit skinka, men du säger att du vill köpa 200 gram eller något liknande. Kursen serveras ofta tillsammans med potatis.

Du hittar också något som heter Trdelník på påskmarknaderna i Prag. Detta är inte ursprungligen från Tjeckien, utan från dagens Rumänien. Det är en söt deg som rullas runt en pinne och grillas. Senare doppas den i kanel, kakao eller valnöt. Det är sött, luktar underbart och smakar kvällen bättre.

En annan populär produkt är stekt bröd, ofta kallat lángos. Detta är en salt deg stekt i olja. I slutändan är det ofta täckt med vitlökssmör eller med gräddfil och ost. Vissa serverar den också med ketchup, kött, skinka och andra varianter.

Det här är bara några av de saker som är värda att smaka och njuta av på påskmarknaderna i Prag.

Hur är det med julmarknaderna 2023?

Vi vet inte så mycket om Julmarknader i Prag 2023  ännu, men vår gissning är att de öppnar den 26 november och håller öppet till den 6 januari. Men det här är bara en vild gissning (baserat på vår erfarenhet från de senaste åren), så du bör inte köpa din flygbiljett redan. Eller så kan du köpa din flygbiljett, men om du vill vara 100% säker bör du inte anlända till Prag före den 3 december (då kommer marknaden säkert att vara öppen).

Datum

mar 25 2023 - apr 16 2023
Expired!

Tid

All Day
Torget i Gamla stan

Platser

Torget i Gamla stan

Other Locations

Vaclavplatsen

Platser 2

Kategori

Lämna ett svar