Home Events Marknader Prags julmarknader 2022

Prags julmarknader 2022

De årliga julmarknaderna i Prag är en av stadens största attraktioner. Det tar hundratusentals människor till gatorna, och de är extremt populära bland turister. Du kan inte bara göra mycket julshopping och smaka på intressanta måltider från det lokala köket, utan du kan också uppleva julmarknaderna på natten när de är vackert upplysta och också andas luften i en av de vackraste städerna i Europa.

Om du har varit i Prag tidigare vet du redan att staden är vacker. Om du har varit på julmarknaderna i Prag är vi inte förvånade över att upptäcka att du vill besöka dem igen. Detta är platsen att köpa lokalt hantverk, smaka på lokala drycker och mat och lyssna på och titta på lokala artister som uppträder på scenerna på de olika platserna i Prag.

De två mest populära julmarknaderna i Prag

Det finns flera julmarknader i Prag, men de mest populära julmarknaderna ligger på följande platser.

Julmarknaden på Gamla stans torg

Detta är den mest kända av dem alla eftersom den ligger i hjärtat av staden. Det är vackert upplyst, och det finns massor av stativ där du kan köpa alla typer av produkter. Det ligger också nära många av de mest kända attraktionerna i Prag, vilket gör det till en perfekt plats att börja dagen i Prag.

Christmas markets in Prague
Julmarknaden på Torget i Gamla stan i Prag – By S-F / Shutterstock

Som du kan se på bilden ovan är detta en vacker plats att besöka!

Julmarknaden på Wencslas torg

Hotellet ligger inte långt från torget i Gamla stan och hittar julmarknaden på vaclavplatsen. Det är en trevlig liten promenad mellan dessa marknader, men varnas, det kan bli riktigt trångt på vägen mellan de två marknaderna under julmarknadernas hektiska timmar. Denna marknad ligger på ett magnifikt torg, och återigen kommer du att kunna köpa alla typer av produkter gjorda av lokala konstnärer och äta och dricka lokala specialiteter.

Wenceslas Square

Som du kan se på bilden ovan har julmarknaden på Vaclavplatsen också en fantastisk atmosfär.

När arrangeras julmarknaderna i Prag?

När arrangeras julmarknaderna i Prag i år? Här hittar du datumen.

  • 26 november 2022- 6 januari 2023

Är du redo att besöka julmarknaderna i Prag? Har du några ytterligare kommentarer eller frågor? Använd kommentarfältet nedan så gör vi vårt bästa för att svara eller bara njuta av att läsa din kommentar!

Taggar: ,

Datum

nov 26 2022 - jan 06 2023
Ongoing...

Tid

All Day
Torget i Gamla stan

Platser

Torget i Gamla stan
Kategori
Booking.com

Lämna ett svar