Kollektivtrafik

Prag har ett rikt och välfungerande kollektivtrafiksystem där du kan välja mellan bussar, spårvagnar, tunnelbanor och en trevlig bergbana. Det finns alla typer av biljetter till kollektivtrafiken; enkelbiljetter, dagskort, tredagarspass och femdagarsbiljetter. Utöver dessa kan du också köpa månadsvis, tre månader och ett helt årskort. Biljetter måste valideras innan du går in i tunnelbanesystemet, eller när du går ombord på bussen eller spårvagnen.

Historisk spårvagn i Prag
Historisk spårvagn i Prag

Prags tunnelbanelinjer:
Det finns tre linjer i Prag; en grön, en gul och en röd linje. Den första linjen börjar runt 5.00 på morgonen och varar fram till 24.00. Tunnelbanan går regelbundet så det finns ingen anledning att studera tidtabeller!

Prag tunnelbana karta:

Nedan kan du se en karta som presenterar de tre olika tunnelbanelinjerna i Prag.

Prag Metro karta

Bussar och spårvagnar i Prag:
Bussarna och spårvagnarna startar runt 4.30 på morgonen och går fram till ungefär midnatt. Mellan midnatt och 4.30 går det en del nattbussar.

Funikulären:

Det finns en bergbana som tar dig upp till Petrin Hill. Under huvudsäsongen lämnar detta mellan var 10: e och 15: e minut. Fristresan avgår runt 9 på morgonen. Du kan läsa mer om Petrin Hill här.

Prag kollektivtrafik prislista:

Du kan köpa biljetter till kollektivtrafik från biljettmaskiner över hela staden och även vid tunnelbanestationerna. Hur mycket kostar en biljett?

  • Giltig i 30 minuter: 30 CZK
  • Giltig i 60 minuter: 40 CZK
  • Giltig i 24 timmar: 120 CZK
  • Giltig i 72 timmar: 330 CZK

Barn reser gratis med kollektivtrafik tills de fyller 15 år.