Vilket är det bästa femstjärniga hotellet i Prag?

När man kommer till städer i Östeuropa en sak som kan avnjutas är femstjärniga hotell med riktigt fina och låga priser. Så när du kommer till Prag, varför inte bo på ett trevligt femstjärnigt hotell? Men vilket är det bästa av alla femstjärniga hotell i Prag?

Vi har skrivit en hel del artiklar om de bästa femstjärniga hotellen i städer runt om i Europa, men det är ingen hemlighet att Prag är en av de svåraste städerna att skriva om. Prag har helt enkelt till många fantastiska hotell med fem starter, någonstans mellan 30-40 hotell. Och för att göra allt ännu svårare är de flesta av dessa hotell verkligen fantastiska, med användarrecensioner på olika reseportaler med poäng mellan 90-100%. Vi kommer dock fortfarande att försöka komma med lite visdom i ämnet, så att du kan tillbringa dina nätter i vad vi tror är de bästa femstjärniga hotellen i Prag!

Bästa femstjärniga hotellet i Prag!

Om du vill bo i ett något otraditionellt femstjärnigt hotell, i en gammal och historisk byggnad, inte långt från Prags slott, Vitus-katedralen och andra kända Prag-attraktioner, kan du överväga Alchymist Prags slottsviter. Ta bara en titt på bilden, som berättar själva historien. Detta hotell har gratis trådlöst internet, ett vackert läge och en fantastisk atmosfär.

Alchymist Prags slottssviter
Alchymist Prags slottssviter

Om du vill ha ett mer traditionellt femstjärnigt hotell med ett utmärkt läge, nära Gamla stans torg i Prag, gå till Ventana Hotel istället. Den har en utsökt frukost som väntar på sina gäster, och om du tar med din bärbara dator eller surfplatta har de gratis trådlöst internet tillgängligt. De saknar dock några av de traditionella femstjärniga hotelltjänsterna, såsom SPA-områden och behandlingar.

Ventana Hotell Prag
Ventana Hotell Prag

Baserat på dess belägna Ventana Hotel Prague är den som ska bokas. Men om du vill ha lyxiga surroudings i kombination med ett SPA-center inuti huset, och om möjligt beläget i källare som går tillbaka till 11-talet, vill du boka ett rum i Alchymist Grand Hotel and Spa. Hotellet har ett vackert utseende, både på insidan och utsidan, och det ligger bara fem minuters promenad från Karlsbron, den mest kända av alla attraktioner i Prag.

Alchymist Grand Hotel och Spa
Alchymist Grand Hotel och Spa

Slutsats om femstjärniga hotell i Prag

Vi har nu listat tre hotell, alla fantastiska femstjärniga hotell i Prag. Boka ett rum på något av dessa hotell, och du kommer att bli nöjd som en galning. Baserat på vad som är viktigt för dig, välj ditt hotell. I SPA är viktigt, välj Alchymist Grand Hotel and Spa, om läget är avgörande, gå sedan till Ventana Hotel istället. Om du vill ha rum med mycket utrymme och riktigt gammaldags utseende, välj Alchymist Prags slottsviter. Om du vill spara lite pengar, kolla in priserna för dina resdatum för alla tre hotellen och boka ett rum i det billigaste tillgängliga.

Ska du till Krakow också? Ta reda på vilket som är det bästa femstjärniga hotellet i Krakow!

Lämna ett svar