Du behöver inte oroa dig vid ankomsten till Václav Havel flygplats Prag.

Om du kommer till Prag med flygbolag som WizzAir, RyanAir, Norwegian, Lufthansa, AirFrance, KLM eller andra företag kommer du troligen att anlända till Václav Havel Airport Prague. Att komma till en ny flygplats kan ofta vara en stressande upplevelse för vissa. Förhoppningsvis kommer ditt bagage fram som planerat, men vad händer då? Hur kan du resa från flygplatsen till ditt hotell i Prag? Finns det några hotell nära flygplatsen? I den här artikeln kommer vi att svara på några av de mest ställda frågorna från resenärer som kommer till Václav Havel flygplats i Prag.

Nedan hittar du några av de frågor som ställs av tusentals besökare varje år. Kanske några av frågorna inte intresserar dig, men förhoppningsvis hittar du ett svar på de frågor du har.

Prags flygplats

Hur långt är det från Prags flygplats till stadens centrum?

Prags flygplats ligger cirka 15 km från Prags centrum. Detta är ett avstånd som kan täckas med bil eller med taxi på cirka 30 minuter, allt beroende på var du bor i Prag. Om du inte bor i Gamla stan nära Gamla stans torg, men närmare Pragborgen, är avståndet kortare och restiden också kortare.

Kan jag resa från Prag Airport med allmänna transportmedel?

Det finns flera alternativ för dem som vill resa från Prags flygplats till stadens centrum med kollektivtrafik på ett eller annat sätt. Prag Airport har två terminaler, och det finns bussar som förbinder dessa med centralstationen i Prag. Detta är ett alternativ som är idealiskt för dem med ett hotell nära järnvägsstationen eller för dem som planerar att resa till andra destinationer i Tjeckien med hjälp av järnvägssystemet. Du måste köpa biljetter till resan i besökscentret på flygplatsen eller direkt från föraren. Kollektivtrafikbiljetter kan inte användas för denna resa.

Vill du hellre använda en kombination av en buss och en tunnelbana för att komma till Prag från flygplatsen? Du kan resa med buss 119 från flygplatsen till Veleslavín tågstation. Detta ligger vid den gröna tunnelbanan. Där kan du byta till tunnelbanan och resa till prags centrum. Vill du planera din resa mer i detalj? Du hittar en tunnelbanekarta för Prag och biljettpriser för kollektivtrafiken här.

Du måste köpa biljetter till kollektivtrafiken innan du går ombord på bussen på flygplatsen. Du kan köpa biljetter från biljettmaskiner eller i besökscentret på flygplatsen.

Jag behöver sova en natt nära flygplatsen. Var ska jag bo?

Om du behöver ett hotell mycket nära Prags flygplats finns det tre toppval för dig. Om du väljer någon av dessa kan du enkelt gå från ditt hotell till flygplatsen, men hotellen är också till din hjälp om du behöver ytterligare hjälp. Dessa är idealiska för sena ankomster och tidiga avgångar.

Innergård vid Marriott Prags flygplats

Vill du bo på ett fyrstjärnigt hotell mycket nära flygplatsen? Detta kan vara ditt bästa val!

marriott Prag flygplats

Detta hotell är perfekt för dem som vill ha lyx och effektivitet nära flygplatsen. Varje rum har ett skrivbord och ergonomiska stolar, och gratis WiFi är en självklar tjänst som hotellet erbjuder. Hotellet har en egen restaurang, vilket också innebär att du kan få en utsökt och varm måltid serverad om du blir hungrig under din vistelse på hotellet.

Hotellet är också perfekt om du har en mycket tidig avgång från Prag och du hellre tillbringar den sista natten nära flygplatsen så att du inte behöver stressa centrala Prag tidigt på morgonen.

Holiday Inn Prags flygplats

Vill du bo på ett annat hotell? Är det tidigare hotellet fullbokat? Här har du ett annat alternativ med fyra stjärnor som ligger mycket nära Prags flygplats.

Holiday Inn Prags flygplats

Detta hotell ligger extremt nära ankomst- och avgångshallen på Prags flygplats (endast 400 meter). Den är idealisk för resenärer som vill bo i mycket rena rum med alla nödvändiga tjänster som finns tillgängliga. Om du vill ha en drink mitt i natten är en bar öppen 24/7 i lobbyn. Hotellet har en restaurang, ljudisolerade rum, gym och gratis WiFi i alla delar av hotellet.

Vill du ha något annat?

AeroRooms

Detta är en mycket speciell plats att bo nära Prags flygplats. Sanningen är att en del av detta hotell ligger inne i terminalbyggnaden på Prags flygplats, vilket gör det idealiskt för dem som vill ha en säng att sova i inne i själva terminalbyggnaden.

Aero rum Prag

Som du kan se på bilderna ovan är detta hotell inte jämförbart med de två föregående alternativen när det gäller lyx. Men om du jämför detta med att sova på en stol i terminalbyggnaden är det mycket bättre. Detta kan vara ett alternativ för dig. Klicka på länken nedan för att läsa mer om hotellet och för att kolla priser på booking.com.

Nu när du vet var du ska bo nära Prags flygplats, låt oss gå vidare till nästa fråga.

Hur mycket kostar en flygplatstransfer i Prag?

Priserna ändras alltid, men för närvarande är det möjligt att boka en flygplatstransfer i Prag i förväg på 750 CZK för 1-4 personer. Det är billigare att använda kollektivtrafik, men det är en helt annan nivå av bekvämlighet. En taxichaufför tar dig direkt till dörren till ditt hotell, medan du måste byta mellan en buss och en tunnelbana, och sedan antingen gå mer eller resa mer med spårvagnar, bussar eller tunnelbana om den första tunnelbanelinjen inte tar dig direkt till platsen för ditt hotell.

Kan jag parkera min bil på Prags flygplats?

Det är möjligt att parkera din bil på Prags flygplats, både på kort och lång sikt. Om du kör till Prags flygplats för att hämta passagerare får du vänta i 15 minuter en gång per dag på expressparkeringen. Om du stannar mer än 15 minuter måste du betala 100 CZK under de kommande 15 minuterna och sedan 100 CZK per halvtimme efter det.

Det finns andra alternativ för dem som vill följa med sina familjemedlemmar till terminalen (tillgänglig för 80 CZK per timme). Om du vill lämna din bil på flygplatsen på lång sikt kan du läsa mer om sådana tjänster och boka din flygplatsparkering här.

Vad kan jag äta på Prags flygplats?

Kommer du att vara hungrig medan du väntar på Prags flygplats? Det finns flera alternativ om du vill ha något att äta på Prags flygplats.

  • Marché Mövenpick
  • Restaurat Pilsner Urquell
  • Porto Restaurang
  • Runway Restaurang
  • Costa Kaffe
  • Burger King
  • Pizza Hut
  • KFC
  • UGO Färsk Bar
  • Paul (franskt bageri)

Det här är några av de alternativ som finns om du vill ha något att äta och dricka, eller bara behöver en kopp kaffe på morgonen på Prags flygplats.

Vad kan mina barn göra medan de väntar på Prags flygplats?

Reser du med barn? Det finns flera lekrum på flygplatsen där dina barn kan leka medan de väntar. Om du kombinerar detta med en barnmåltid på Burger King bör du förmodligen känna dig ganska bekväm innan du reser från Prags flygplats. Det finns flera toaletter och badrum där du kan byta blöjor på flygplatsen. I nödfall finns det en Lego-butik på flygplatsen.

Kan jag gifta mig på Prags flygplats?

Jag skojar bara. Ingen ställer egentligen den frågan, men om du verkligen hade den frågan är svaret ja! Det är möjligt att gifta sig på Prags flygplats. Du kan läsa mer om hur det hela fungerar på den här sidan.

Prags flygplats bröllop

Kan jag dricka kranvattnet på Prags flygplats?

Kranvattnet på Prags flygplats och i resten av Tjeckien är rent och säkert att dricka. Om du är orolig, köp vatten på flaska, men det finns ingen anledning att oroa dig.

Lämna ett svar