Coronavirus i Prag och Tjeckien (Uppdaterad 19 mars.)

Hela världen talar om coronavirus för tillfället. Vi läser om människor som blir smittade, människor dör, och om stora försiktighetsåtgärder som vidtas för att människor att inte bli smittade. Men ska du ställa in din resa till Prag av den anledningen?

Var medveten om att detta inte är hälsoråd. Det handlar helt enkelt om att dela information om situationen i Prag och Tjeckien. Din personliga hälsa är alltid viktigare än en resa till den vackra huvudstaden i Tjeckien. Men ska du ställa in din resa till Prag?

De senaste nyheterna om coronavirus från Prag och Tjeckien!

coronavirus in prague
Coronaviruset i Tjeckien och i Prag

Coronaviruset i Prag och tjeckien

Vad händer i Prag? – Den 19 mars.

Människor får bara vara ute om de besöker familjemedlemmar, gå till jobbet, eller om de besöker en livsmedelsbutik eller ett apotek. Endast personer från Tjeckien får komma in i landet, och människor från Tjeckien får inte lämna landet.

  • 89 nya personer fick diagnosen coronavirus den 16 mars.
  • 67 nya personer fick diagnosen coronavirus den 17 mars.
  • 72 nya personer fick diagnosen coronavirus den 18 mars.

Det totala antalet (officiellt) personer med Covid-19-viruset i Tjeckien är nu 522.

Lever du isolerat i Tjeckien? Eller är du hemma, ledsen att du inte kunde besöka Prag? Kolla den här videon för några förslag på vad du ska titta på Netflix. Vill du hellre läsa en artikel med rekommendationer? På följande webbplats: https://netflix.fromabroad.org/what-to-watch-on-netflix-during-the-coronavirus/

Coronavirus in Prague

Siffrorna blir högre – 16 mars.

  • 25 nya personer fick diagnosen viruset den 13 mars.
  • 48 nya personer fick diagnosen viruset den 14 mars.
  • 109 nya personer fick diagnosen viruset den 15 mars.

Baserat på dessa siffror är det totala antalet personer som smittats av viruset i Tjeckien nu 253. Från och med idag bör människor bara vara utanför när de reser till och från jobbet, när de går till mataffären, eller när de besöker familjen.

Strängare regler – 13 mars.

22 nya fall av coronavirus rapporterades i Tjeckien i går. För att stoppa den från att sprida sig har de utlyst en 30 dagar lång nödsituation. Under denna period kommer restauranger bara att vara öppna mellan 6.00 och 20.00, medan simbassänger, gallerier och bibliotek kommer att vara stängda. Evenemang med mer än 30 personer är förbjudna. Gränserna är stängda, och människor kommer bara att tillåtas att komma in i Tjeckien på 11 olika gränspunkter. Personer från högriskländer (inklusive Tyskland och Österrike) får inte komma in i Tjeckien, och folket i Tjeckien får inte besöka dessa länder.

Coronavirus i Tjeckien – 12 mars.

Alla offentliga evenemang med mer än 100 personer som deltar är förbjudna i Tjeckien. Alla skolor och universitet är stängda, och de överväger att begränsa användningen av kollektivtrafik. Det finns totalt 94 fall smittade viruset i Tjeckien. Det finns fortfarande inga dödsfall orsakade av viruset.

Människor rekommenderas att stanna inomhus och resa så lite som möjligt.

Är du uttråkad inuti? Här hittar du rekommendationer för vad du ska titta på Netflix medan inne på grund av coronavirus.

8 mars.

Antalet smittade av coronavirus i Tjeckien har ökat till 26. Alla med viruset mår bra. De har testat nästan 800 personer för viruset hittills. Alla smittade människor har fått viruset i samband med norra Italien (22) eller i samband med Boston (4).

Från och med måndag kommer de att göra febertester på alla människor som kommer in i landet på mer än 10 olika gränsplatser (mellan Tjeckien och Tyskland och mellan Tjeckien och Österrike).

Coronavirus Prague

5 mars.

Människor är oroliga för att resa, inte bara till Prag, men till andra destinationer också. Vissa människor ställer in sina planerade resor till Prag, inte för att situationen är så dålig i Prag, utan helt enkelt att vidta försiktighetsåtgärder.

Alla aktiviteter i Prag fortsätter som vanligt, människor använder kollektivtrafik, och alla båtar på Floden Vltava reser med normala tidtabeller. Men människor tvätta händerna mer noggrant, inte bara turister, men också lokalbefolkningen.

4 mars.

I helgen hålls en skidskyttetävling i Nove Mesto. Staden ligger 165 km från Prag. Evenemanget kommer att arrangeras utan åskådare, på grund av rädsla för att det kan bidra till att sprida coronavirus.

3 mars.

Antalet smittade personer i Tjeckien av Coronavirus har höjts till fem. Två av de smittade var studenter som reste från Milano till Wien, till Budapest, till Brno, och sedan till Prag, vilket innebär att de kan ha smittat andra på väg till Prag.

2 mars.

Idag fick vi nyheter om de tre första personerna i Tjeckien smittade av coronavirus. Alla hade varit på norra Italiens territorium. Ett universitet i Brno har sagt till alla sina studenter att studera hemifrån och titta på online föreläsningar, och flygningar mellan områden i norra Italien och Tjeckien har ställts in, och det är också så för flygningar mellan södra Korea och Tjeckien.

Det finns fortfarande massor av turister i Prag och de njuta av turistaktiviteter som på en vanlig dag!

1 mars.

Ett par personer som hade varit i Italien fördes till sjukhus på grund av sina symptom. Ingen har dock testats positivt på coronavirustestet ännu. Livet i Prag pågår som vanligt och alla turistprogram finns tillgängliga.

Lämna ett svar