Kan jag titta på Formel 1 i Tjeckien?

Är något sådant som en Tjeckisk Grand Prix? Kan jag titta på en Formel 1-tävling i Tjeckien?

Många av länderna nära Tjeckien arrangerar Formel 1-tävlingar. I Tyskland har de en lång historia av att arrangera Formel 1-lopp. I Österrike arrangerar de fortfarande Österrikes stora Prix på Red Bull Ring. I Ungern arrangeras Ungerns Grand Prix, och Rysslands Grand Prix arrangeras i Sotji.

Formula 1 in the Czech Republic

Formel 1 i Tjeckien 2020

Det finns inga Formel 1-tävlingar arrangerade i Tjeckien. Om du är en Formel 1 entusiast, måste du resa till Ungern eller till Österrike istället för att titta på en Formel 1 ras där. Det är också möjligt att titta på alla Formel 1-tävlingar och andra sportevenemang online, men det kan aldrig jämföras med att faktiskt titta på Formel 1-tävlingarna på Formel 1-spåret.

Men det fanns en tid då de arrangerade Formel 1 tävlingar i Tjeckien!

Tjeckoslovakiska Grand Prix

Mellan 1930 och 1988 anordnades flera Formel 1-tävlingar på Masaryk Circuit, ett spår som ligger i Brno. Namnet ändrades senare till Brno Circuit.

Sedan 1988 har det inte funnits några Formel 1-tävlingar i Tjeckien, och ingenting säger oss att det kommer att bli några tävlingar arrangerade i landet inom en snar framtid.

Men brno Circuit är fortfarande i bruk, och varje år finns det fantastiska sportevenemang som hålls här. Med andra ord kan du inte titta på Formel 1 på banan, men du kan titta på andra händelser.

De viktigaste händelserna på Brno Circuit

Den viktigaste händelsen på Brno Circuit är Motorcykel Grand Prix i Tjeckien. Det har arrangerats där sedan 1950, och det är den mest kända tävlingen i Tjeckien varje år.

Arenan har också använts för FIA World Touring Car Championship, FIA GT1 World Championship, Formel 2 och Superbike World Championship.

Lämna ett svar