Home Events - Prag information Festivaler Pinot Grigio, Prosecco & Primitivo Festival
wine festival in prague prosecco pinot grigio

Pinot Grigio, Prosecco & Primitivo Festival

Kom och smaka på de tre mest populära italienska vinerna på idylliska Villa Richter i Prag. Denna årliga festival på den vackra platsen är ett endagsevenemang och det ger dig en fantastisk chans att dricka vin och njuta av en spektakulär utsikt.

Det arrangeras många festivaler i Prag, och Villa Richter är en av de mest populära platserna för festivaler där du kan lära dig mer och smaka på viner som produceras i Tjeckien och även importerade produkter som under denna festival. Om du gillar det du smakar här, så är ett annat bra ställe att gå till Prosecco Fest som arrangeras på samma plats i slutet av augusti/början av september varje år.

Pinot Grigio, Prosecco & Primitivo Festival 2024

Datum: 8 juni 2024
Plats: Villa Richter


Vad är skillnaderna mellan Pinot Grigio, Prosecco och Primitivo?

Pinot Grigio är ett lätt, krispigt vitvin som ofta har smaker av grönt äpple, päron och citrus. Det är uppfriskande och perfekt för varmt väder.

Prosecco är ett mousserande vin från Italien som är lätt och bubbligt, med smaker av grönt äpple, honungsmelon och päron. Den avnjuts ofta som aperitif eller i cocktails som mimosas.

Primitivo är ett djärvt rödvin med rika smaker av mörk frukt, som björnbär och plommon, tillsammans med inslag av krydda och choklad. Den är känd för sin fylliga kropp och släta finish.


Vill du läsa mer om vad som händer i Prag? Klicka på länken för att ta reda på mer.

Datum

jun 08 2024
Expired!

Tid

All Day

Platser

Villa Richter
Villa Richter
Staré zámecké schody 6/251, Praha 1
Kategori

Lämna ett svar