nomad beer festivals

Nomad Beer Festival

Prag har alla möjliga festivaler. Vissa av dem kommer att visa dig ölen från de stora bryggerierna, medan andra låter dig smaka på ölen som produceras i mikrobryggerier. Men visste du att Prag också har en festival som firar nomadölproduktionen? Men vad handlar nomadöl om?

Ett nomadbryggeri är en typ av bryggeri som inte har en egen brygganläggning. Istället reser bryggarna till andra bryggerier för att göra sitt öl. De använder utrustning och utrymme från etablerade bryggerier för att skapa sina unika recept. Detta gör att de kan fokusera på kreativitet och produktion utan de höga kostnaderna för att äga ett bryggeri. Den här festivalen handlar om att stödja sådana ölproduktioner, och det är därför detta är ett fristående tillfälle att smaka på några av de mest intressanta ölen som produceras i Tjeckien.

Det är gratis att komma in på festivalområdet, men om du vill smaka på ölet måste du köpa det officiella glaset som öltillverkarna gärna fyller sin brygd i (du måste naturligtvis betala för detta också).

Nomad Beer Festival 2024

Datum: 6 och 7 september 2024
Adress: Pražská (holešovická) tržnice, Praha 7

Du kan läsa mer om festivalen på den officiella webbplatsen som finns på https://www.nomadbeerfestival.cz/.

Festivalen arrangerades första gången 2021 och har varit en stor succé sedan dess. Har du varit där och vill dela med dig av dina erfarenheter? Eller har du några frågor eller kommentarer? Du kan alltid dela med dig av vad du har på hjärtat i kommentarsfältet nedan.

Om du vill läsa om andra ölfestivaler, vinfestivaler, matfestivaler eller kanske en löpartävling i Prag, ta en titt på vår evenemangskalender.

Datum

sep 06 - 07 2024

Tid

All Day
Kategori

Lämna ett svar