Prag Marathon 2025

Prag är en fantastisk stad. Finns det ett bättre sätt att upptäcka Prags skönheter än när du springer ett maraton? Du kanske kan ägna mer uppmärksamhet åt detaljer när du går, men staden ser ut och känns annorlunda om du upptäcker den när du springer. Så varför inte komma till Prag för att springa det årliga maratonloppet i år?

Det sägs att löpning har stor effekt på din hjärna. Om du springer regelbundet har det effekten av antidepressiva medel, vilket innebär att det kommer att frigöra endorfiner och serotonin i kroppen – kemikalier i hjärnan som förbättrar ditt humör. Efter löpning frigörs endocannabinoider i kroppen, vilket gör att du känner dig mer avslappnad och också kämpar mot stress. Du kanske inte kan sova bättre direkt efter ett maraton, men vi vet också att bra fysisk träning hjälper en god natts sömn.

Så, vad väntar du på? Kommer du till Prag för att springa det fantastiska Pragmaraton i år?

Prag Marathon 2025

Datum 2025: 3&4 maj 2025 (troligtvis)

  • Datum 2024: 4&5 maj 2024

Om Prag Marathon

Det mest typiska är att springa maraton på söndag. Men det finns ett par andra alternativ också om du vill dela avståndet i två eller kanske springa med en andra person. Nedan kan du se en karta över maratonrutten 2022. Det kan vara mindre förändringar, men den allmänna rutten ser normalt ut så här. Som ett resultat kan du se massor av kända attraktioner längs vägen och du kan till och med springa över den majestätiska Karlsbron om du bestämmer dig för att delta i Prag Marathon.

Prags maratonrutt

Du hittar mer information och anmäler dig till evenemanget på: https://www.runczech.com/en/events/

Är Prag Marathon något för dig?

Det är uppenbart att löpning har en bra effekt på din fysiska och mentala hälsa. Men det betyder inte nödvändigtvis att du ska börja med ett maraton. Det är viktigt att förbereda steg för steg. Om du inte har mycket löparerfarenhet bör du ändå komma till Prag för maratonhelgen. Men istället för att springa hela maraton bör du överväga att springa en kortare sträcka. Det tar tid för din kropp att göra sig redo att springa mer än 40 km, och om du rör dig för snabbt kan din kropp drabbas i slutändan.

Som ett resultat är det bättre att förbereda steg för steg, och eftersom du kan springa 10 km utan problem, öka avståndet till 15 km och kanske 20 km. När du har erövrat dessa avstånd, spring vidare. Detta görs inte på en dag, utan i veckor, månader och under vissa år. Efter att ha sprungit en lång sträcka behöver din kropp tid att vila, vilket innebär att du inte kan pressa dig själv med långa löpturer varje dag. Det är därför många rekommenderar att hålla sig lugn och vila i 7 dagar efter att ha kört ett verkligt maraton.

Det viktigaste är att du lyssnar på din kropp och arbetar tillsammans med den.


Vill du springa fler maratonlopp i år? Du kan läsa mer om kommande maratonlopp i Budapest här.

Datum

maj 04 - 05 2024
Expired!

Tid

All Day
Kategori

Lämna ett svar