Kärleksdag i Prag

1 maj är inte känt internationellt som kärleksdagen, och det kallas inte kärleksdagen i officiella kalendrar heller. Men i Prag kallas det ofta kärleksdagen, så gör dig redo att kyssa din älskade om du besöker Prag denna speciella dag!

1 maj - kärleksdagen i Prag
Kom till Prag och ge eller få en kyss den 1 maj!

Den 1 maj kallas arbeternas dag. Men på grund av en mycket speciell dikt som det tjeckiska folket håller kärt i sina hjärtan är denna dag nu en kärleksdag istället.

Dikten skrevs av Karel Hynek Macha och de första linjerna går så här:

Det var sent på kvällen, den första maj,
Kvällen till maj var tiden för kärlek.
Sköldpaddduvans röst kallas att älska,
Där rika och söta tallskogar låg.

Traditionen har det så att en tjej behöver kyssas under ett blommande träd eller något liknande för att hålla sig vacker resten av året.

Men den största traditionen är att besöka Petrin Hill och kyssa framför Karel Hynek Macha-statyn där. Detta är en plats som är värd att besöka oavsett vad, och att åka dit för att ge eller få en speciell kyss gör det ännu mer värt att åka.

Vad sägs om arbetsdagen?

1 maj är en nationell helgdag i Tjeckien, vilket betyder att människor inte arbetar den här dagen. Det finns några politiska demonstrationer, men i allmänhet är den 1 maj helt enkelt en trevlig fridag och en dag av kärlek till folket i Prag!

Andra program i Prag?

Om du planerar att tillbringa en romantisk dag i Prag den 1 maj, varför inte boka en flodkryssning med middag eller kanske en tjeckisk ölmiddag för att ge dagen en värdig finish? Du kan läsa mer om sådana och andra program här i vår Pragguide.

Taggar:

Datum

maj 01 2025

Tid

All Day

Lämna ett svar